Zoals iedereen in ons land er weer naar verlangt om er samen weer op uit te gaan hebben ook wij er weer zin in om op pad te gaan. Samen gewoon wegfietsen van huis en een mooie trektocht door Europa maken. Bij die tochten maken we de laatste keren gebruik van het AXIWI communicatiesysteem. We hebben bij een audiologisch centrum zelfs oortjes op maat laten maken.
Dit jaar testen we het nieuwste systeem. Want ook bij Axitour zit men niet stil en werkt men continue aan het verbeteren en optimaliseren van de apparatuur. We zijn benieuwd omdat de conclusie de vorige keer was dat het gewoon heel goed was.
Even voorstellen én de route
En wie zijn wij? Harry en Gerda Kanis uit Zwolle, die indien we de tijd kunnen vrij maken, graag langere fietstochten maken door Europa. We gebruiken daarbij de overbekende boekjes van Reitsma, Sweeres, Landelijke routes en Benjamins. Voor de overnachtingen maken we het liefst gebruik van onze tent én als het in de loop van de dag toch gaat regenen, maken we gebruik van een B&B, pension of hotel.
Foto rechts: Deze fossiele afdruk vonden we op onze laatste pelgrimsreis op weg naar Lourdes. Het bijzondere is de prachtige fossiele afdruk van de st Jacobsschelp.
Onze laatste tocht hebben we deels zelf samengesteld. We zijn via de route van Benjamins naar Bazel gereden en hebben daar de Nord Sud route van de Zwitserse fietsersbond genomen. Die loopt ook via het Vierwaldstatter-meer met Luzern, via een mooie kloof naar Andermatt. Dit was een van onze meest indrukwekkende ritten om via de Duivelskloof in een prachtige kom in de bergen aan te komen. Daar ligt de plaats Andermatt waar we elkaar ooit hebben leren kennen. Een prachtige plek om van daaruit de alpenreuzen te beklimmen. Wij namen de St. Gotthardpass en kwamen via het Lago di Magioro bij Verbania. Daar hebben een doorsteek gemaakt naar de route van Benjamins ( Bazel-Nice). Een weergaloos mooi deel van Italië wat door het toerisme nog onvoldoende is ontdekt. Na Rome en Santiago staat de route die we hebben gereden met stip in onze top 3.
Dit jaar beginnen we met het eerste deel van de nieuwe route van Hans Reitsma naar Rome. In het Zwarte Woud in de omgeving van Augsburg gaan we dan stroomopwaarts de Donau volgen. Ter hoogte van de Bodensee gaan we over de top van de Swabische Alp (de bergrug die Donau en Rijn scheiden) naar de Bodensee. Daar volgen we de Rijn tot aan Bazel en gaan nu eens niet verder naar beneden maar gaan de prachtige route terug fietsen naar huis van Benjamins. Op deze manier ontwijken we problemen die op kunnen doemen, mochten er op het gebied van Corona toch maatregelen worden genomen, waardoor terugreizen vanuit het zuiden moeilijk kan worden. En we willen het eens proberen om ook van zuid naar noord te fietsen.
We hebben ontdekt dat het zo mooi is om samen met elkaar te genieten van alles wat we zien en delen. En vroeger deden we dat dan meestal achteraf op de camping, omdat met die zware fietsen vaak toch achter elkaar fietsen. En op de camping ben je dan ook al vaak weer iets vergeten om te delen. En dat laatste, dat delen met elkaar; daar komt het communicatiesysteem om de hoek kijken: AXIWI AT-350.
Hieronder enkele foto’s van onze eerdere reis, waarbij we AXIWI hebben gebruikt.
Veilig fietsen én genieten met AXIWI
Bij het ouder worden hebben we moeten constateren dat bij één van ons het gehoor minder wordt en het praten onderweg, zonder veel stemverheffing, bijna ondoenlijk is. Dat maakt het voor beiden soms moeilijk en vandaar dat we besloten hebben om te gaan zoeken naar een oplossing. Via mensen uit de wielerwereld werden we verwezen naar Axitour Communication Solutions voor het AXIWI communicatiesysteem. We hebben op onze tocht in 2017 een test gedaan met het communicatiesysteem en die heeft ons versteld doen staan (ondanks wat technische tekortkomingen waar we zelf debet aan zijn geweest).
We delen onze ervaring via de AXIWI Facebookpagina
Tijdens de uitleg van Axitour is het idee gegroeid om onze ervaringen met elkaar te delen. We hebben daar beiden belang bij. Het ontdekken van punten die voor verbetering vatbaar zijn zullen wellicht resulteren in verbeteringen in het product. En dat is de opzet van onze samenwerking en het geleerde en de aanpassingen willen we nu graag dit jaar gaan testen en toetsen). Wie weet wordt ons plezier, door het wellicht meer samen beleven, nog intenser.
We weten inmiddels dat we ook met enkele honderden meters tussen ons in voor elkaar bereikbaar zijn, dat geeft je ook weer rust en ook de ruimte om gewoon even met jezelf te zijn, op jouw manier te genieten van de natuur zonder enige vorm van druk om elkaar kwijt te raken.
Want eenmaal getroffen door het fietsvirus maakt dat je na een geslaagde reis al weer heel snel verlangt naar de volgende. We houden jullie de aankomende 5 weken op de hoogte van onze avonturen en bevindingen via de Facebookpagina van AXIWI.
Harry en Gerda Kanis
Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem
In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.